ALKMAAR - In navolging van Ron Blaauw Wilco Berends en Alain Alders komt nu sterrenchef Roland Veldhuijzen van Tante Koosje in Loenen aan de Vecht in 't IJkgebouw koken op 6 juni aanstaande.
Veldhuijzen is op 14 juli 1964 geboren te Heerenveen. Al snel bleek zijn liefde voor het koken; zijn vader was leraar als banketbakker en ook zijn oudere broer maakte carrière in de horeca.
Na de koksopleiding succesvol doorlopen te hebben en o.a. werkervaring opgedaan te hebben bij gerenommeerde bedrijven als ‘De Wanne’ in Ootmarsum en ‘Het Jagertje’ in Langweer. Hierna verliet hij Friesland om nog meer ervaring op te doen. Hij ging onder Lucas Rive werken bij ‘De Bokkedoorns’ te Overveen. Na 6 jaar ging hij onder André van Doorn werken bij de ‘Hoefslag’ te Bosch en Duin. Na twee jaar ‘Hoefslag’ kwam hij terug als sous-chef van ‘De Bokkedoorns’. In 2003 kwam de positie vrij als chef-kok bij ‘Chapeau’ te Haarlem. Al snel bleek zijn uitzonderlijk talent want Michelin bekroonde hem in zijn eerste jaar al met een ster. Na drie jaar lang met succes gewerkt te hebben in Bloemendaal kwam er een nieuwe uitdaging vrij in Loenen aan de Vecht, namelijk Tante Koosje.
Op de menukaart van 6 juni zullen o.a ebi-garnalen, octopus, eendenlever, zwezerik en meer lekkernijen staan. De prijs is 99,50 euro voor een all-in diner, inclusief aperitief, amuse, 5 gangen-diner, wijn, tafelwater en koffie.
De aanvang is om 18:00, en reserveren kan via www.ijkgebouw.nl