DAMWALD - De vrouwen van FC Marlène hebben een eerste stap gezet richting prolongatie van de landstitel. In de eerste halve finale om het landskampioenschap won de ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti met nipt verschil bij ZV Libertas. De return is komende vrijdag in Heerhugowaard.

Hoewel FC Marlène in de reguliere competitie oppermachtig was bleek ZV Libertas vrijdagavond een stugge tegenstander. De Friezinnen namen na zes minuten zelfs een brutale voorsprong via Silke van der Wal. Binnen een minuut had Aaike Verschoor echter de orde al weer hersteld met de gelijkmaker, een stand die tot de rust bleef staan.

Ondanks een overwicht speelde FC Marlène ook na rust een moeizame wedstrijd, maar wist het wel de volle buit te pakken. Aanvoerster Sanne Brand zorgde voor de beslissende 1-2 waardoor de Heerhugowaardse formatie komende vrijdag met een voorsprong het tweede duel ingaat. In de andere halve finale won Os Lusitanos met 1-3 bij ZVG Cagemax.

Foto's: Cees Verhage Fotografie