HEERHUGOWAARD - In het zaterdagvoetbal behaalden de Heerhugowaardse ploegen wisselende resultaten. SVW '27 wist de derby bij DTS met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Reiger Boys speelde zowel met de heren als de vrouwen een uitwedstrijd waar men maar één puntje aan over hield.


In de hoofdklasse vrouwen kon Reiger Boys VR1 zich niet revancheren op een eerdere 1-2 thuisnederlaag tegen het laag geklasseerde The Knickerbockers. In Groningen speelde de ploeg van trainer Arnold de Block in een zeer matig duel met 0-0 gelijk.

Derdeklasser Reiger Boys kon het zaterdag niet bolwerken tegen de aanstaande kampioen Always Forward dat een ruime voorsprong heeft op de directe concurrentie. In Hoorn ging de ploeg van Tom Boukes met 3-0 onderuit door doelpunten van Van Gasteren, Schaper en De Wit. Reiger Boys speelt komende zaterdag 8 maart in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen HCSC.

In de vierde klasse staat SVW '27 nog op een tweede plaats, ruim achter koploper De Foresters, al moet directe concurrent DZS volgend weekend nog inhalen. De ploeg van Miquel Tjong A Hung deed in de derby bij DTS in ieder geval wat het moest doen. Door een doelpunt van Federico Paloni won het in Oudkarspel met 0-1.