HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys hebben zich in de middenmoot van de hoofdklasse genesteld na een verdiende zege op SC Klarenbeek. De ploeg van trainer/coach Arnold de Block zegevierde in eigen huis met 2-0.

SC Klarenbeek was in de afgelopen seizoenen regelmatig een lastige tegenstander voor Reiger Boys, maar ditmaal had de thuisploeg, die sterk begon al na een half uur een comfortabele voorsprong. Na twintig minuten wist Merel Albertsma de score te openen en pakweg tien minuten later werd deze verdubbeld door een treffer van Maartje van Haneghem.

Na de rust behield Reiger Boys de controle waardoor keepster Jana Spieker voor het eerst dit seizoen de nul hield en de tweede zege van het seizoen werd binnen gehaald.

In de stand van de hoofdklasse staat Reiger Boys zesde met zeven punten uit vijf wedstrijden. Na een vrij weekend gaat men op 2 november op bezoek bij het verre IJzendijke.