HEERHUGOWAARD - SVW`27 heeft zich geplaatst voor de tweede knock-outronde van de KNVB-districtsbeker. Dinsdagavond won de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung met 2-0 van zondagvierdeklasser Geel Zwart`30. Invaller Joeri Kloosterboer kroonde zich tot matchwinnaar door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Op het kunstgrasveld van De Kabel bleek dat de groen-zwarten weinig te duchten hadden van de tegenstander uit 't Zand die in de competitie nog wachten op het eerste punt. SVW '27 had weliswaar veel meer balbezit, maar speelde een te laag tempo om de tegenstander al voor de rust op achterstand te zetten. Kansen kreeg het hiervoor wel. Zo miste Leon Ayal op onverklaarbare wijze voor een leeg doel na een voorzet van Regilio de Mees. Koen Schouten zag een afstandspegel net naast vliegen en even later kreeg Ayal zijn tweede kans, maar mikte nu in het zijnet.

Ook na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Geel Zwart kon weinig anders dan de lange bal hanteren, probeerde het met wat schoten en dode spelmomenten, zonder keeper Jesse Bellekom echt te verontrusten, en SVW`27 deed opnieuw te weinig met het vele balbezit. Pas na twintig minuten ontstond er een grote kans, maar Schouten stuitte op de doelman van de gasten. Twee minuten daarna wist invaller Joeri Kloosterboer wel de ban te breken na een fijne assist van aanvoerder Colin Kamp. De gasten kregen hierna hun beste kans, maar de kopbal van de vrijstaande spits miste elke richting. Terwijl de blessuretijd net was ingegaan was het opnieuw Kloosterboer die de volgende ronde zeker stelde voor de thuisploeg. Na een corner van Schouten torende hij hoog boven de Geel Zwart-defensie uit en kopte de 2-0 binnen.