BEVERWIJK - In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal is SVW '27 bij de start van de competitie onderuit gegaan in een doelpuntrijk duel. Bij Jong Hercules in Beverwijk vielen er liefst tien doelpunten te noteren: 6-4.

Jong Hercules en SVW '27 zijn twee ploegen die de ambitie hebben om naar de derde klasse te gaan. De Beverwijkers wisten zich dit seizoen flink te versterken met enkele spelers die overkwamen van DEM en ODIN '59. Ook SVW '27 kreeg er deze zomer enkele versterkingen bij, al kon Robin Ernest in de eerste competitiewedstrijd, mede door blessures, nog lang niet over iedereen beschikken. Een van die beoogde sterkmakers, Jordy Cretier, is ook nog eens actief op het WK Futsal in Oezbekistan, dus pas later beschikbaar.

SVW '27 had het dan ook lastig tegen een gedreven Jong Hercules dat al snel op voorsprong kwam, maar ook geluk had dat een overtreding van een verdediger op Youri Kloosterboer slechts bestraft werd met geel in plaats van rood.Nadat dit niet gebeurde nam de thuisploeg al in de eerste helft flink afstand met nog eens vier doelpunten in twintig minuten. Tussendoor kon Marlon Borneman koppend iets terugdoen, maar de 5-1 tussenstand bood weinig perspectief voor de tweede helft.

Toch weigerden de groen-zwarten te capituleren en in de tweede helft kwam men een stuk beter van de dag. Nog eens twee treffers van Bornemann en een doelpunt van Kloosterboer zorgden uiteindelijk voor een 6-4 eindstand.

Komende zaterdag zal SVW '27 bij de eerste thuiswedstrijd van deze competitie TOB uit Tuindorp Oostzaan ontvangen.