WESTZAAN - In de vierde klasse van het zaterdagvoetbalheeft SVW '27 een late, maar verdiende zege geboekt op promovendus Westzaan. De doorgaans niet veel scorende Ralph van Eijk zorgde in de uiterste slotfase voor de 1-2.

Op basis van de hele wedstrijd was de zege terecht, maar het was evenwel nog lang billenknijpen voor de groen-zwarten. In de eerste helft waren er kansen voor Federico Paloni en Joeri Kloosterboer, maar mocht SVW '27 kort voor rust ook opgelucht zijn toen keeper Tim Kuipers hands maakte buiten zijn strafschopgebied en er met geel vanaf kwam.

Ook na de rust had de ploeg van Robin Ernest de controle, maar bleef het doelpunt opnieuw uit. Zoals zo vaak viel het doelpunt juist aan de andere kant toen Alex Bleij het eindpunt was van een snelle counter. SVW '27 rechtte echter de rug en kwam snel weer op gelijke hoogte toen Paloni de bal bij Marlon Bornemann wist te bezorgen die vervolgens fraai en doeltreffend uithaalde. De treffer die Van Eijk vervolgens in de slotminuut maakte was zo mogelijk nog mooier toen hij van grote afstand de bal verwoestend tegen de touwen schoot.

Het bezorgde SVW '27 de overwinning die het na drie wedstrijden op de derde plaats brengt waarbij het komende zaterdag de nummer twee in de stand, ZVC '22, ontvangt.