OOSTZAAN - SVW '27 kan de tweede plaats in de vierde klasse A definitief uit het hoofd zetten en moet in de komende drie wedstrijden nog alle zeilen bijzetten om de huidige derde plaats te behouden. Zaterdag ging de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung hard onderuit bij het laaggeklasseerde OFC: 4-1.

De Heerhugowaarders begonnen in Oostzaan nochtans goed toen de laatste weken toch al op dreef zijnde Federico Paloni de score opende. Via Rouchan Khaïri kwam de thuisploeg kort voor rust op gelijke hoogte.

De aanvaller van OFC bleek ook na rust een plaaggeest voor de SVW-defensie en wist in de slotfase een hattrick te voltooien waarna Quinten Lindenbergh de eindstand op 4-1 bepaalde. Door de nederlaag blijhft SVW '27 derde, maar volgen Kolping Boys en ZVC '22 op respectievelijk één en twee punt(en). SVW '27 heeft nog drie wedstrijden om de derde plaats te behouden, te beginnen komende zaterdag thuis tegen De Wherevogels.