HEERHUGOWAARD - SVW '27 kende een week geleden een valse competitiestart in de uitwedstrijd tegen Jong Hercules (6-4). Bij de eerste thuiswedstrijd, tegen TOB uit Tuindorp Oostzaan, haalden de groen-zwarten echter flink uit met een onvervalste negenklapper.


Trainer Robin Ernest miste een week geleden nogal wat potentiële basisklanten. Deze week kon hij in elk geval de op het oude nest teruggekeerde Jordy Cretier verwelkomen. De Heerhugowaarder maakte afgelopen zomer de overstap naar zijn oude club na zes seizoenen voor LSVV te hebben gespeeld. Vanwege het WK Futsal in Oezbekistan, waar Cretier in de afgelopen weken schitterde, kon SVW '27 echter tot dusverre nog geen beroep op hem doen.

Zaterdag werd op De Kabel al snel duidelijk dat TOB een maatje te klein was voor de Heerhugowaardse vierdeklasser. SVW '27 had bij rust al een comfortabele 4-0 voorsprong te pakken en liep in de tweede helft uit naar een eclatante negenklapper: 9-0. De hoofdrol was daarbij weggelegd voor Marlon Bornemann, die een week eerder tegen Jong hercules ook al drie keer trefzeker was. Ditmaal wist de lange spits vijfmaal het net te vinden. De overige doelpunten kwamen op naam van Joeri Kloosterboer (2), Arif Bajramovic en Federico Paloni.

SVW '27 speelt komende zaterdag een uitwedstrijd bij Westzaan.