'T KRUIS - Alkmaarsche Boys is ook na vijf wedstijden nog altijd zonder puntenverlies koploper van de 4e klasse A. De ploeg van trainer Roy Rowinkel wist zondag met 0-2 te winnen van KSV na twee doelpunten na rust van routinier Tom Hofkamp.

Gemakkelijk ging het zeker in de eerste helft niet voor de Alkmaarders, die weliswaar het meeste balbezit hadden, maar daar tot de zestien niet al te veel mee deden. Alleen Sean Hilberts dook een keer voor keeper Hoekstra over, maar schoot te gehaast over. Op het juiste moment ontbrak vaak de eindpass en het moet gezegd worden dat promovendus KSV in de eerste 45 minuten prima partij gaf. De ploeg was zelfs tweemaal gevaarlijk middels vrije trappen van Roy Ruhrup, maar beide keren wist keeper Ferry Outhoff met wonderbaarlijke reddingen de bal uit het doel te ranselen.

Waar Outhoff een glansrol had in de eerste helft, was die na de rust weggelegd voor de 39-jarige Hofkamp. Terwijl KSV bij de aftrap nog niet bij de les was prikte de Boys-aanvoerder raak na een combinatie met Remco Reinhard. Vanaf het moment van de voorsprong had Alkmaarsche Boys de controle over de wedstrijd. Met ervaren krachten als Hofkamp, Dianto Kuiper en de immer zeker Thijs van den Oord achterin speelden de Alkmaarders de bal rustig rond en kwam KSV nauwelijks nog aan aanvallen toe. Halverwege de tweede helft was het vervolgens wederom Hofkamp die het duel met een droge knal in het slot gooide: 0-2.

De routinier haalde overigens het einde niet daar hij zich vlak voor tijd met een blessure moest vervangen en bij Alkmaarsche Boys hoopt men dat hij weer tijdig hersteld is voor het bekerduel van komende zondag met tweedeklasser KFC. Bij KSV was het Jonathan Zonneveld die het einde niet haalde. In de slotminuut toonde scheidsrechter Muller hem de rode kaart na een onnodige overtreding op het middenveld.

In de stand van 4A deelt Alkmaarsche Boys nog steeds de koppositie met Alcmaria Victrix, al is het doelsaldo van de roodwit-geblokten iets beter. KSV staat na vijf wedstrijden op een tiende plaats met drie behaalde punten.

Foto's: DP Sportfotografie