AMSTERDAM - De vrouwen van Reiger Boys kunnen zich volledig richten op de competitie in de hoofdklasse nadat men vroegtijdig is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg van trainer/coach Arnold de Block verloor zaterdag op bezoek bij topklasser Wartburgia ook het tweede pouleduel.

In een kleine poule met slechts drie teams was het een week eerder al duidelijk dat het voor Reiger Boys moeilijk zou zijn de volgende ronde te bereiken na een 2-3 nederlaag tegen eersteklasser WV-HEDW. Bij het in de topklasse uitkomende Wartburgia deed Reiger Boys een uur lang goed mee. In de eerste helft maakte Marouscha Ruiter een door Yvette Raaijen opgedane achterstand ongedaan waardoor men met 1-1 de rust in ging.

Halverwege de tweede helft scoorde Raaijen echter haar tweede van de middag en vervolgens was het verzet van de Heerhugowaardse ploeg gebroken. Via treffers van Ebony van Borkulo en Jacky Scholman wonnen de Amsterdammers met 4-1.

Reiger Boys VR1 begint de competitie in de hoofdklasse op 21 september met een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam.