HEERHUGOWAARD - In een bekerpoule met slechts drie ploegen is de vrouwenploeg van Reiger Boys het seizoen begonnen met een nederlaag. De hoofdklasser ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen eersteklasser WV-HEDW.

Met een krappe selectie ziet trainer Arnold de Block de twee bekerwedstrijden tegen de Amsterdamse clubs WV-HEDW en Wartburgia dan ook vooral als oefenwedstrijden voor de competitie in de hoofdklasse die op 21 september van start gaat.

Onder een stralend zonnetje liep het vor de thuisploeg nog niet op De Wending. De gasten uit Amsterdam kwamen na tien minuten op voorsprong door Kelly Duys en die score werd kort voor rust verdubbeld door Dominique Hiyadat.

Na een uur spelen was het duel feitelijk helemaal beslist toen de gasten een strafschop kregen die werd benut door Vie Wiersma. Door een treffer van Merel Alberstma en een eigen doelpunt van Sandy Fokkens werd het laatste kwartier toch nog spannend, maar het lukte Reiger Boys niet om nog langszij te komen.

Komende zaterdag gaat Reiger Boys in de tweede poulewedstrijd op bezoek bij Wartburgia.