DE NOORD - Reiger Boys mag zich een jaar lang de beste van Heerhugowaard noemen nadat het zaterdagavond het voetbaltoernooi om de Waard Cup wist te winnen. Met twee overwinningen en een gelijkspel was de formatie van trainer Tom Boukes de enige van de vier deelnemende teams die drie wedstrijden ongeslagen bleef.


Het traditionele voetbaltoernooi werd dit jaar georganiseerd door het 90-jarige Hugo Boys, dat zijn zaakjes rondom de drie speeldagen prima voor elkaar had. Naast het toernooi om de Waard Cup organiseerde de vereniging ook nog een onderlingtoernooi voor de handbaldames van Hugo Girls dat eveneens een jubileuum (75 jaar) mocht vieren.

Na de wedstrijden van dinsdag en donderdag had Reiger Boys reeds de beste papieren met twee behaalde overwinningen, maar de geel-zwarten moesten nog wel even zien af te rekenen met titelhouder SVW '27 dat vorig jaar op het complex van Reiger Boys de Waard Cup wist te winnen. Nadat vlak voor de aftrap de nodige regen naar beneden viel, maar het onweer gelukkig achterwege bleef werd er in allerijl besloten om de wedstrijden in te korten tot twee keer een half uur, mede vanwege het ontbreken van een goede lichtinstallatie en om de velden nog enigszins te sparen.

Het favoriete Reiger Boys, dat zich afgelopen zomer wist te versterken met een vijftal voetballers uit de regio Alkmaar die lieten zien komend seizoen wel eens een meerwaarde te kunnen zijn voor de ploeg van Boukes, begon goed aan de finaleavond. Met name de technisch vaardige Sercan Yilmaz, overgekomen van Alkmaarsche Boys en laatste man Emre Aykan, vele jaren uitkomend voor AFC '34 kunnen wel eens de sterkmakers worden bij Reiger Boys. Boukes zelf daarover: "De basis van onze selectie bestaat nog steeds voor 95% uit spelers die door Reiger Boys zelf zijn opgeleid. Als er dan spelers van buitenaf komen moeten die wel een meerwaarde hebben en wij denken dat dit met deze jongens zeker het geval is". Het was echter juist uit één van die zelf opgeleide spelers die zaterdagavond de ban brak, want het pas 16-jarige talent Mounir Echtaibi schoot al na zes minuten, na een afgemeten voorzet van Yilmaz de 1-0 tegen de touwen.

Die stand bleef vervolgens lang staan. Reiger Boys kreeg wel nog een aantal kansen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook SVW '27 steeds beter in de wedstrijd. De nieuwe trainer van de groen-zwarten, Robin Ernest, zag zijn ploeg in de slotminuut alsnog de gelijkmaker scoren via Joeri Kloosterboer, die daarmee zijn vierde treffer van het toernooi maakte en na afloop de topscorerstrofee in ontvangst mocht nemen. Bij de 1-1 bleef het echter waarna de toernooizege was veilig gesteld door Reiger Boys.

Ondertussen wist op het hoofdveld het organiserende Hugo Boys de tweede plaats veilig te stellen door met 2-0 te winnen van KSV. Bo Groen, met een heerlijke goal van afstand, en Diesel Groot zorgden voor de doelpunten voor de ploeg van Ron Weinbrecher. Nadat wethouder John Does de Waard Cup had uitgereikt aan aanvoerder Timo Blind van Reiger Boys bleef het uiteraard nog lang gezellig in de sportkantine van De Noord.

De Waard Cup 2025 wordt georganiseerd door SVW '27.

EINDSTAND WAARD CUP 2024

1. Reiger Boys
2. Hugo Boys
3. SVW '27
4. KSV

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.waardcup.nl

Foto's: DP Sportfotografie