HAARLEM - Reiger Boys heeft zaterdag een dikverdiende 0-3 zege behaald op EDO. De ploeg van trainer Tom Boukes had in Haarlem de zaakjes prima voor elkaar, gaf nauwelijks iets weg en sloeg op de juiste momenten toe.

Reiger Boys had het in voorgaande seizoenen regelmatig moeilijk tegen EDO. Op het Noordersportpark in Haarlem gaven de geel-zwarten ditmaal de tegenstander geen meter ruimte om te voetballen. Reiger Boys zat er telkens fel bovenop bij Haarlems balbezit en EDO wist daar duidelijk geen raad mee. Daarbij werden de gasten ook nog eens aan een voorsprong geholpen toen keeper Uitendaal na een half uur bij een hoge bal niet meesprong en de mee opgekomen Emre Aykan kon binnen koppen.

Na de rust werd een aanvallend EDO verwacht, maar door slordig samenspel en het ijzersterke verdedigen van de Reiger Boys-defensie hoefde keeper Van der Hulst nauwelijks in actie te komen. In de laatste twintig minuten profiteerden de Heerhugowaarders optimaal van de ontstane ruimte middels treffers van Sercan Yilmaz en invaller Milan Bouwer.

Reiger Boys staat nu met zes punten uit drie wedstrijden op een tweede plaats en ontvangt volgend weekend EVC.

Vrouwen
Een stuk minder verging het de vrouwen van Reiger Boys die vorige week hun eerste zege behaalden, maar in de thuiswedstrijd tegen Sporting '70 met 0-2 onderuit gingen. Na ruim een uur spelen opende Lola de Boer de score en die werd vlak voo tijd verdubbeld door Bridget Nuru.

Komende zaterdag gaat de ploeg van trainer Arnold de Block op bezoek bij RCL.