IJMUIDEN - Reiger Boys is na vier wedstrijden de enige koploper in de derde klasse van het zaterdagvoetbal ondanks dat men bij VV IJmuiden tegen het eerste puntenverlies aanliep: 2-2.

De ploeg van Tom Boukes liet in IJmuiden twee onnodige punten liggen, maar profiteerde van het feit dat medekoploper De Foresters geheel verrassend onderuit ging tegen het nog puntloze HCSC (3-2). VV IJmuiden was met slechts één behaald punt ook laaggeklasseerd, maar toch wist men het Reiger Boys wel knap lastig te maken.

Het duel bleef zowel voor als na de rust in evenwicht ondanks dat Reiger Boys tweemaal een voorsprong pakte. De openingsgoal van Jermaine Pichotte werd kort voor rust teniet gedaan door de gelijkmaker van Floyd Hille. Direct na de rust zorgde Chris Coesel voor de 1-2 maar een klein kwartier voor tijd wist Justin Balm gelijk te maken namens de thuisploeg. Uiteindelijk eindigde beide ploegen nog met tien man na rode kaarten voor Heijnemeijer van de thuisploeg en Pichotte van de gasten.

Reiger Boys is volgend weekend vrij en speelt op 28 oktober thuis tegen SV Zandvoort.