HEERHUGOWAARD - Reiger Boys heeft zijn derde zege op rij weten te behalen, al kostte dat tegen het laaggeklasseerde EVC de nodige moeite. Bij het ingaan van de 90e speelminuut stonden de Heerhugowaarders namelijk nog op een 1-2 achterstand, maar voordat scheidsrechter De Vries voor de laatste maal afblies was dat omgezet in een 3-2 overwinning voor de geel-zwarten van trainer Tom Boukes.

Met name de arbiter was de gebeten hond bij de Edammers na de late winnende goal van Ahmet Kutlu. Na een hoge bal wist keeper Roy Bakker de bal weg te stompen, maar nam daarin twee spelers mee die geblesseerd op de grond bleven liggen. De Vries besloot niet af te fluiten waarna de bal voor de voeten van Kutlu kwam die deze met veel precisie in de bovenhoek schoot. Boukes was na afloop dan ook opgelucht: "We speelden niet goed vandaag, maar ik vond de zege wel verdiend, zeker omdat het in de tweede helft eenrichtingsverkeer was. Verlden seizoen verloren wij dit soort wedstrijden steevast. Dan is het ook wel eens lekker als het meezit."

Reiger Boys begon nochtans wel goed aan het duel toen Sercan Yilmaz al na vijf minuten de score opende. Daarna was het echter EVC wat beter voor de dag kwam in de eerste helft en de thuisploeg kwam al goed weg toen keeper Tim van der Hulst met een puike redding Didier Karregat van het scoren wist af te houden. Diezelfde Karregat stond samen met aanvoerder Niek van Diepen ook aan de basis van de verdiende gelijkmaker toen Brian Rossenaar in stelling werd gebracht en doeltreffend uithaalde. EVC bleef beter en Oussama Chemlali miste nog een goede kans, maar dat deed Yilmaz aan de andere kant ook toen zijn wippertje net langs de verkeerde kant van de paal ging. Na slordig balverlies van Reiger Boys was het opnieuw Rossenaar die ook de 1-2 scoorde, ditmaal op aangeven van Vincent Wissels.

Ook kort na de rust was EVC nog tweemaal gevaarlijk. Chemlali kwam net een teen tekort waardoor Reiger Boys kon uitverdedigen en even later gaf Rossenaar de bal voor waar hij wellicht beter voor zijn eigen kans had kunnen gaan. Daarna was het echter voornamelijk Reiger Boys wat de klok sloeg en EVC steeds verder terugdrong. Tot veel kansen leidde dit in eerste instantie nog niet, mede door het stugge verdedigen van de Edammers. Terwijl de 90e minuut inmiddels gepasseerd was probeerde Yilmaz het echter nog maar eens van afstand en omdat zijn schot van richting werd veranderd was Bakker kansloos. In de hectische slotfase werd het zelfs de volle buit voor Reiger Boys door het al genoemde doelpunt van Kutlu.

Boukes: "Na de winst op EDO van vorige week hadden we het nodige vertrouwen, maar dan wordt je niet blij van wat ik in de eerste helft zag. Dat heb ik in de rust ook duidelijk laten weten en wat dingen omgezet. In de tweede helft waren wij duidelijk de bovenliggende partij al ontbrak het vandaag niet aan geluk. Maar de spirit in de groep is goed en dit geeft alleen maar weer een extra boost aan het moraal".

Reiger Boys dat met negen punten uit vier wedstrijden tweede staat in de derde klasse A, gaat komende zaterdag op bezoek bij VV IJmuiden.

Foto's: DP Sportfotografie

Vrouwen

Reiger Boys VR1 heeft aan de uitwedstrijd tegen RCL in Leiderdorp een punt overgehouden. Lang leek de ploeg van trainer Arnold de Block op weg naar de winst nadat Amy Visser in de eerste helft de score had geopend, maar in de uiterste slotfase viel de 1-1 alsnog.

Reiger Boys VR1, dat in de hoofdklasse op vier punten uit vier wedstrijden staat, speelt komende zaterdag thuis tegen SC Klarenbeek.