HEERHUGOWAARD - Voor MHC Heerhugowaard stond zondag de nummer één van de poule op het programma: Lelystad Dames 1. Alhoewel na drie wedstrijden de stand nog weinig inzicht geeft, verwachtte men een sterk Lelystad.


Na een goede voorbereiding startte men de wedstrijd fel. Dit resulteerde na twee minuten speeltijd al in een doelpunt voor Heerhugowaard als gevolg van een mooie actie van spits Chris Hoekstra. Lelystad was wakker en ging er vol voor. Niet veel later kregen zij een strafcorner en scoorden ze de gelijkmaker als gevolg van een prachtige sleep die in de hoek van het Heerhugowaardse doel belandde. Na dit doelpunt was er bij Heerhugowaard een moment van ontregeling, en in de derde klasse wordt dit meteen afgestraft. Na het eerste kwart stond de thuisploeg al met 1-4 achter.

In de rust werd de ploeg positief toegesproken door coach Beau Goezinnen en was men gebrand om dit niet tot een monsterscore te maken, maar veel weerstand te bieden en de 0-0 mentaliteit te behouden. "We gingen beter spelen, creëerden kansen en er ontstond een gelijkwaardige wedstrijd waarin beide ploegen goed hockey vertoonden. Helaas resulteerde dit hockeyspel bij ons niet in een doelpunt. Lelystad kwam nog (maar) twee keer tot scoren in de laatste drie kwarten, mede door onze uitloper Manouk van Gaal die er twee strafcorners uit liep", aldus aanvoerster Anouk Hoekstra.

"Het is jammer dat de score (1-6) doet lijken alsof we van het veld zijn geveegd. Het eerste kwart zien we als een leermoment voor de volgende wedstrijden. Vanuit de positiviteit, inzet en het goede spel van de laatste drie kwarten zullen we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd".

MHC Heerhugowaard is gebrand om komend weekend drie punten mee naar huis te nemen uit Utrecht. Men speelt dan om 12.45 tegen UNO.