HEERHUGOWAARD - De hockeysters van MHC Heerhugowaard hebben hun eerste driepunter van het seizoen binnen. De promovendus was een week eerder de competitie nog gestart met een uitnederlaag bij Hisalis, maar op eigen veld bleek men zondag te sterk voor AHC IJburg.

Onder stralende weersomstandigheden en met het nodige publiek langs de kant werd het een spannend duel op Sportpark De Vork met kansen over en weer.Het was de thuisploeg die een voorsprong nam via een benutte strafbal van Femke Bok, maar nog voor rust maakten de gasten uit Amsterdam gelijk.

MHC bleef ook na rust geconcentreerd en met veel energie spelen en dat leverde uiteindelijk de 2-1 op van spits Disa Wilms die scoorde na een mooie strafcornervariant. De druk op he doel van keepster Sylvia Blei nam daarna toe, maar die was niet meer van plan zich te laten passeren, waardoor er een luid gejuich losbarstte na het laatste fluitsignaal en MHC de eerste punten kon bijschrijven.

De Heerhugowaardse dames gaan komende zondag 22 september op bezoek bij Abcoude.