HEERHUGOWAARD - Afgelopen zondag speelde MHC Heerhugowaard thuis tegen Shinty Dames 1 uit Driebergen-Rijsenburg. Zoals elke week besprak men vooraf het doel van de wedstrijd.


Dit keer wist de coach het team met een mooi verhaal over de extreme mountainbikesport ‘Rampage’ extra te motiveren. In de voorbereiding was dan ook meteen te merken dat de thuisclub scherp was. Dit wist men voort te zetten aan het begin van de wedstrijd, waardoor er al snel een 1-0 stand op het scorebord kwamen na een strafcornervariant waarbij Rosalynn Hoekstra de bal voorgaf op Femke Bok, die de bal netjes intikte.

"Deze voorsprong wisten we, mede door een paar prachtige reddingen van onze keepster, lang vast te houden. De wedstrijd verliep spannend, met aan beide kanten goede kansen. Geen van beide kwamen echter nog een keer tot scoren tot aan het laatste kwart. Helaas viel het doelpunt voor Shinty, via een strafcorner. We hadden zo lang vastgehouden aan onze voorsprong en waren dan ook gebrand om opnieuw de leiding te pakken. Uiteraard moet je dan wel wat meer risico gaan nemen, waardoor er ruimte ontstond voor de tegenpartij. Zij wisten in een counter helaas het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken", aldus aanvoerster Anouk Hoekstra.

Zo eindigde het duel op 1-2. "We balen uiteraard flink, maar weten dat de winst net zo goed onze kant op had kunnen vallen". Komende zondag gaat men weer strijden voor de drie punten, als er wederom een thuiswedstrijd op het programma staat. De Heerhugowaardse dames mogen het dan opnemen tegen Hilversum Dames 1 om 12:45 uur. "We hopen op veel publiek die ons komt aanmoedigen naar de winst".