'T VELD - Na twee overwinningen op rij zijn de handbalsters van KSV tegen de eerste nederlaag van dit seizoen in de tweede divisie opgelopen. Op bezoek bij VZV 3 hield men tot de rust gelijke tred, maar kon men het in de tweede helft niet meer bijbenen: 31-19.

Bij afwezigheid van coach Rick Dekker, die deelnam aan de marathon van Antwerpen, werden de honneurs waargenomen door Jorien Weel en Nikki Kenter. Die zagen dat KSV het lastig had tegen VZV DS3, een team bestaande uit ervaren krachten met een verleden op eredivisie-niveau en jonge talenten. KSV moest zich telkens terugknokken van een achterstand en slaagde daar in de eerste helft nog in met een gelike ruststand tot gevolg: 11-11.

Na de rust lukte dat niet meer en nam VZV steeds meer afstand. Uiteindelijk wist de Heerhugowaardse ploeg in de tweede helft nog maar acht keer te scoren, alwaar het de nodige treffers om de oren kreeg. Na overwinningen op Quintus en HVBS was de eerste nederlaag dan ook niet te vermijden.

KSV is komend weekend vrij en gaat op zaterdag 2 november op bezoek bij Meervogels.

VZV DS3 - KSV DS1 31-19 (11-11)

Doelpunten KSV: Minke van den Bos 4, India Helleman 2, Jacqueline Kohne 2, Jonna Lemstra 2, Bibi Mol 2, Rosina Vreeburg 2, Romee Balm 1, Romy Brink 1, Roos Elbers1, Shannen Ursem 1 en Sam Wagenaar 1.