DE NOORD - De kop is er af bij het toernooi om de Waard Cup. Dinsdagavond werden op Sportcomplex De Noord van het 90-jarige Hugo Boys de eerste twee wedstrijden gespeeld. De organiserende vereniging won zelf met 2-0 van SVW '27 terwijl Reiger Boys met 4-0 te sterk was voor KSV.

De weergoden waren de organisatie van het toernooi goed gezind, want de wedstrijden konder tussen enkele pittige buien door onder droge omstandigheden worden afgewerkt. Hugo Boys begon op het eigen hoofdveld tegen titelhouder SVW '27 en de ploeg van trainer Ron Weinbrecher kwam uitstekend voor de dag. De oranjehemden kregen in de eerste helft al een tweetal goede kansen en wisten het duel (over 2x 30 minuten) na de korte pauze uiteindelijk te beslissen middels treffers van Storm Groot en Bob de Wit.

Op het B-veld bleek Reiger Boys een maatje te groot voor KSV, al gaf de ploeg uit 't Kruis nog lang goed partij. De van Alkmaarsche Boys overgekomen Sercan Yilmaz bracht Reiger Boys met een fraai schot op voorsprong. Dezelfde Yilmaz schoot in de tweede helft vervolgens nog een vrije trap tegen de touwen waarna het verzet van KSV was gebroken. Twee invallers, Leon Zeneli en Sammy Kooti-Arab, bepaalden uiteindelijk de eindstand op 4-0.

De Waard Cup gaat komende donderdag om 19.00 uur verder en de beide winnaars van dinsdag, Reiger Boys en Hugo Boys, treffen elkaar dan terwijl SVW '27 het opnemeet tegen KSV. Zaterdag is de finaledag in De Noord.