DE NOORD/SCHOORL - Na drie wedstrijden in de vierde klasse hebben zowel Hugo Boys als KSV nog niet van het zoet der overwinning mogen proeven. Beide ploegen gingen zondag met 3-2 onderuit.


Hugo Boys deed dat op eigen veld in een duel met veel strijd tegen De Koog. In De Noord begon de ploeg van trainer Ron Weinbrecher sterk met een vroeg doelpunt van Bob de Wit. Daarna was het echter De Koog dat het betere van het spel had, een aantal malen door de Hugo Boys-defensie sneed, en via twee treffers van Alex Daalder op voorsprong kwam.

Ook na de pauze maakte de thuisploeg echter weer een snelle tegentreffer, ditmaal via Bart Snoek. Beide ploegen grossierden daarna in slordigheden, maar het duel leverde ook kansen op aan beide kanten. In de slotfase was invaller Diesel Groot dichtbij de winnende voor de thuisploeg, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd. In de daaropvolgende tegenstoot wist Yorgo Helleman de bal wel langs keeper Leummens te krijgen waardoor de punten meegingen naar Texel.

Promovendus KSV heeft de ambitie om zich zo snel mogelijk veilig te spelen, maar staat na drie wedstrijden nog op nul punten. Op bezoek bij het eveneens gepromoveerde Duinrand S ging de ploeg van Nick de Waart zondag met 3-2 onderuit waarbij Tygo Brantjes beide doelpunten voor zijn rekening nam.

Komende zondag speelt KSV thuis tegen Succes. Hugo Boys gaat dezelfde dag op bezoek bij Oudesluis.

Foto's: DP Sportfotografie