HEERHUGOWAARD - Afgelopen woensdagavond zijn de Heren honkballers van The Herons kampioen geworden in de 4e klasse! Op deze prachtige zachte en windstille honkbalavond met een grote schare publiek wisten de Heerhugowaardse mannen Quick Amsterdam achter zich te houden. Tot de laatste inning hebben beide teams het spannend gehouden.


De thuisploeg opende vroeg de score in de eerste inning en wist uiteindelijk tot 8 punten uit te lopen maar werd snel alweer ingehaald tot 8-2. Quick Amsterdam wist steeds dichterbij te komen en uiteindelijk zelfs tot 1 punt verschil. The Herons kwam sterk terug in slagkracht en wist uiteindelijk de score tot 12 uit te breiden. Quick Amsterdam wist nog 1 punt te scoren, maar daar bleef het bij waardoor na de laatste nul in de eerste helft van de 9e inning het kampioenschap zeker was: 12-8.

Met slechts 1 verliespartij van de 16 gespeelde wedstrijden was de beslissing voor het kampioenschap tot deze laatste wedstrijd onzeker. Dat het tussen Quick Amsterdam en The Herons zou gaan was wel duidelijk. De laatste 3 wedstrijden waren cruciaal en onze heren hebben zich kranig geweerd en sterk gespeeld. Na de winst van The Herons op RCH Pinguins afgelopen zondag hadden zij genoeg aan een gelijkspel of winst. Bij verlies zou Quick Amsterdam met de kampioensbeker naar huis gaan.

Met de winst van het kampioenschap heeft H1 zich weten te promoveren naar de 3e klasse. Een belangrijke stap omdat er een grote groep U21 spelers klaar staat om door te stromen naar de senioren competitie. "Daarom is het extra mooi en zeer toepasselijk dan onze eigen heren die 3e klasse zeker gesteld hebben. Een prachtige prestatie waar de hele club trots op is" zo laat het bestuur van BC The Herons weten.

Wil je deze spannende wedstrijd terugkijken?! Kijk dan op het YouTube kanaal van Herons TV (Link)