ALKMAAR - De Heerhugowaardse Sanne Peereboom verruilt Noord-Holland voor Zuid-Limburg en zal komend seizoen spelen voor Fortuna Sittard. De 19-jarige aanvalster, die haar voetballoopbaan begon bij Reiger Boys, maakt de overstap van AZ naar de nummer vier van het afgelopen seizoen.


Na haar eerste stappen op het voetbalveld bij Reiger Boys speelde Sanne Peereboom ondermeer in de jeugdopleiding bij AFC '34 en VV Alkmaar. De jeugdinternational debuteerde namens VV Alkmaar op 3 maart 2023 op eredivisieniveau in de thuiswedstrijd tegen Telstar. Na de overname van VV Alkmaar door AZ speelde Peereboom afgelopen seizoen tien wedstrijden in het rood-wit van AZ.

Komend seizoen zal de Heerhugowaardse dus gaan uitkomen voor Fortuna Sittard dat in de afgelopen twee jaar respectievelijk derde en vierde werd in de Eredivisie Vrouwen. Op de website van de Limburgers laat Sanne Peereboom weten veruld te zijn met de overstap: "Ik kijk ernaar uit om in een nieuwe omgeving met een nieuw team aan de slag te gaan en mezelf als speler verder te ontwikkelen.’’