HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse van het vrouwenvoetbal heeft Reiger Boys zich in de subtop genesteld. De ploeg van trainer Arnold de Block zegevierde op eigen veld met 3-0 over hekkensluiter RCL dankzij een loepzuivere hattrick van Mila Stevens.

De talentvolle buitenspeelster was in de eerste helft niet te houden voor de defensie van de gasten uit Leiderdorp. Stevens opende reeds na een aantal minuten de score en verdubbelde die na een klein half uur. Op slag van rust voltooide ze haar hattrick.

Reiger Boys kon de overmacht daarna niet doorzetten en de tweede helft was zodoende van een veel lager niveau. Aan de andere kant kwam keepster Jana Spieker nauwelijks in de problemen waardoor de nul werd gehouden. Door de zege klimt Reiger Boys naar een vierde plaats in de hoofdklasse met negen punten uit vijf duels.

Komende zaterdag wacht er voor de ploeg van De Block een tegenstander van een ander kaliber als men op bezoek gaat bij SC Klarenbeek dat na vijf wedstrijden nog zonder puntenverlies is.