HEERHUGOWAARD - Er is na ruim een jaar een einde gekomen aan het bestaan van VV Dijk en Waard. De voetbalvereniging, gehuisvest op het voormalige complex van WMC, is ter ziele gegaan nadat de Gemeente Dijk en Waard de huurovereenkomst voor het gebruik van velden, kantine en kleedkamers heeft opgezegd na betalingachterstanden.


Nadat WMC in het voorjaar van 2023 werd opgeheven, namen enkele voormalige vrijwilligers het initiatief om een nieuwe voetbalclub op te richten. Onder leiding van voorzitter Thorsten Hopman streefde men naar een gezonde vereniging waarin plezier voor de prestaties dienden te gaan. Kort na de oprichting liet de vereniging weten reeds zeventig leden en enkele sponsoren aan zich te hebben gebonden en het doel was om met enkele jeugd- en G-teams de competitie in te gaan en tevens ahd men toekomstplannen voor een eerste elftal bij VV Dijk en Waard.

Een jaar verder blijkt er van die plannen niet veel terecht te zijn gekomen en heeft de gemeente besloten de huurovereenkomst op te zeggen. Zo werden rekeningen niet betaald en reageerde men niet op vragen van het gemeentelijk sportbedrijf. Medeoprichter Thorsten Hopman liet vanaf zijn vakantieadres aan het Noordhollands Dagblad weten dat er de nodige misverstanden waren over de huur van het complex omdat deze ook door derden werden gebruikt.

Over de toekomst van de voetbalvelden op De Vork bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens wethouder John Does zal er in ieder geval geen woningbouw plaatsvinden aangezien het te dicht op bestaande industrie ligt. Vanwege aanstaande renovaties van ondermeer SVW '27 en Vrone zouden die clubs mogelijk gedeeltelijk gebruik kunnen maken van het complex. Does laat weten dat de gemeente openstaat voor initiatieven met betrekking tot sport op het complex.

Naar alle waarschijnlijkheid zou het G-team van VV Dijk en Waard de overstap kunnen maken naar Hugo Boys dat ook na het stoppen van WMC al twee G-teams overnam.