HEERHUGOWAARD - In het dameshandbal zijn zowel KSV als Tornado tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen.

Tweededivisionist KSV kende een uitstekende competitiestart met overwinningen op Olympia Haarlem en Dalfsen en soorde er daarin flink op los. In de uitwedstrijd bij het Amsterdamse U.S. bleek er echter zand in de Kruizer doelpuntenmachine te zitten. De ploeg van coach Theo Krom scoorde in de eerste helft slechts zes maal en ging al met een ruime achterstand rusten. De thuisploeg, volgens Krom een voorname kandidaat voor de titel, liep in de tweede helft verder uit met een uiteindelijke 29-15 nederlaag voor KSV tot gevolg. Jacqueline Köhne, Esmee Botterhuis, Romée Balm en Shannen Ursem waren de topscorers bij KSV en scoorden elk driemaal. De overige doelpunten kwam op naam van Sam Wagenaar (2) en Romy Brink.

KSV speelt op zaterdag 28 oktober de thuiswedstrijd tegen VVW in Sporthal Waardergolf.

Hoofdklasse
Tornado van coach Karin Burrekers begon de competitie met overwinningen op De Valken en DSOV met nipt verschil onderuit tegen Westfriezen. In de Waardergolf herstelde de Heerhugowaardse ploeg na een zwakke openingsfase en was het bij rust 9-13. Na de rust kwam Tornado stapje voor stapje dichterbij, maar kwam het uiteindelijk één doelpunt tekort (20-21).

Tornado speelt op 28 oktober de uitwedstrijd bij Aalsmeer.