HEERHUGOWAARD - Dit weekend zijn ook de competities van het zaalhandbal gestart en de twee Heerhugowaardse verenigingen KSV en Tornado begonnen daarin met winst.

KSV is het tweede seizoen in de Tweede Divisie uitstekend begonnen. De ploeg van coach Theo Krom won de eerste verre uitwedstrijd, bij Olympia Hengelo, met nipt verschil (24-25). In Sporthal Veldwijk begon KSV moeizaam en liep al snel tegen een flinke achterstand op. Men kwam wel iets dichterbij, maar met slechts acht treffers in de eerste helft kon men moeilijk tevreden zijn (11-8).

Na de rust toonden de gasten zich een stuk schotvaardiger en bij 15-15 kwam men voor het eerste op gelijke hoogte. Met name dankzij de topscorers Sam Wagenaar (8 treffers) en Romy Brink (5) liep men daarna uit naar een ruime voorsprong. In de laatste minuten maakte Olympia het nog wel spannend met vier treffers op rij, maar verder liet KSV het niet komen: 24-25.

Komende zaterdag speelt KSV de eerste thuiswedstrijd in Waardergolf als Dalfsen op bezoek komt (19.30 uur)

Tornado
In de hoofdklasse was er ook winst voor Tornado dat zondag in de Waardergolf te sterk was voor De Valken bij de competitiestart. Bij rust hadden de Heerhugowaardse formatie al een voorsprong (12-9). Die drie punten verschil stonden er ook aan het eind van de wedstrijd die door Tornado met 19-16 werd gewonnen.

Komende zondag 8 oktober speelt Tornado een uitwedstrijd bij DSOV in Vijfhuizen.