ALKMAAR - Op de tweede speeldag van de Eredivisie Vrouwen heeft Ajax met nipt verschil weten te winnen van AZ. In het AFAS-Stadion werd het 1-2, een stand die al bij rust bereikt was.

Ajax opende na achttien minuten de score. Na een verdedigende fout van AZ belandde de bal voor de voeten van Tiny Hoekstra. Oog in oog met keeper Femke Liefting schoof de aanvaller de bal tegen de touwen.Nog geen twee minuten later was het weer raak voor Ajax. Net als bij de openingstreffer leden de Alkmaarders pijnlijk balverlies in de opbouw. Lotte Keukelaar pikte de bal op en bediende Hoekstra, die de bal simpel binnen werkte.AZ deed voor rust nog wat terug via een rake kopbal van Romaissa Boukakar.

Na de pauze waren de kansen schaars. Lily Yohannes was dicht bij een derde Amsterdamse goal, maar schoot naast en in de slotfase had AZ zomaar op gelijke hoogte kunnen komen, maar invalster Kealyn Thomas kreeg de bal niet langs keepster Regina van Eijk.