AMSTERDAM - De vrouwen van FC Marlène hebben met het veroveren van de Supercup de eerste prijs van het seizoen te pakken. Tegen "eeuwige rivaal" Os Lusitanos werd revanche genomen voor het feit dat afgelopen seizoen drie finales verloren gingen en was de Heerhugowaardse formatie van trainer/coach Mo Bouchibti ditmaal wel de beste in het nemen van strafschoppen.

In het afgelopen seizoen verloor FC Marlène namelijk de finale van de Supercup na verlenging van de Amsterdammers die daarna in zowel de bekerfinale als de eindstrijd om de landstitel wisten te zegevieren na strafschoppen. Vrijdagavond nam FC Marlène in de hoofdstad al na acht minuten een voorsprong via Zoyla Barendse, en die 0-1 bleef tot de rust staan.

Na de pauze liepen de gasten verder uit na een eigen doelpunt van Jennifer Oliveira, maar de spanning kwam binnen drie minuten helemaal terug, want na treffers van Gilanne Louwaars en Corina Luijks was het plosteling 2-2. Dit betekende verlenging en hierin nam FC Marlène een hernieuwde voorsprong via Chantal Hendriksen, die weer helemaal terug is na lang blessureleed. Beslist werd het echter nog niet aangezien vlak voor tijd een poging van aanvoerster Gilanne Louwaars de 3-3 betekende.

Dit betekende dus opnieuw een strafschoppenserie waarin Aaike Verschoor weliswaar de eerste penalty miste, maar vervolgens Amy Visser, Zoyla Barendse, Sanne Brand en Asmae Nabili wel koelbloedig bleken. De jonge keepster Fiona Dolman moest daarentegen drie keer vissen, maar zij wist heel knap Kim van Velzen en uiteindelijk Gilanne Louwaars van het scoren af te houden en zodoende ging de Supercup mee naar Heerhugowaard.