Architectuur
Architectuur uit de periode na 1965 is uniek. 50 jaar geleden zorgden veranderingen in de maatschappij voor veranderingen in de manier waarop we tegen architectuur, stedenbouw, infrastructuur en het landschap aankijken. Architecten hadden specifieke aandacht voor de leefbaarheid van gebouwen, voor de gebruikers en hoe men binnen een gebouw met elkaar omging. Het zorgde voor verschillende bijzondere experimenten.
Speelser, mooier en prettiger
De echte waarde zit bij de gebouwen uit deze tijd vooral in de manier waarop met ruimte en indeling werd omgegaan. Het heeft bij de bewoners en gebruikers vaak onuitwisbare herinneringen achtergelaten. Na de wederopbouwperiode ontstond behoefte aan een minder strakke leefomgeving: speelser, mooier en prettiger. In plaats van flats bouwde men nu liever woonerven. Er is een groeiend besef dat het erfgoed van na 1965 het behouden waard is. Aan de andere kant zorgen recente ontwikkelingen, zoals duurzaamheidseisen, dat we opnieuw moeten kijken hoe we ook die gebouwen op een mooie manier kunnen aanpassen aan de moderne tijd.
Heerhugowaard
In Heerhugowaard, als jonge stad, is de ontwikkeling van de moderne stedenbouw goed af te lezen. In de loop der jaren is de aandacht voor ruimtelijke kwaliteit, zowel voor gebouwen als openbare ruimte, gegroeid. Recent is de Heemschut Werkgroep Post '65 in Heerhugowaard op bezoek geweest. Deze lezing is een activiteit van het Platform Erfgoed Heerhugowaard.
Aanmelden
U bent van harte welkom op dinsdag 19 maart in de bibliotheek in Heerhugowaard, Parelhof 1a. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is €5,-. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek. Betalen is alleen met pin mogelijk.